מי אנחנו
בנובמבר 2004 השלימה לוקהיד מרטין את התחייבויותיה לשיתוף פעולה תעשייתי עם חברות ישראליות וביצוע רכש גומלין בישראל במסגרת תוכנית Peace Marble V. השת"פ התעשייתי בהיקף של 1.45 מיליארד דולר הושלם תוך פחות מחמש שנים – מוקדם בהרבה מ-12 השנים להן התחייבה בתכנון המקורי. משת"פ תעשייתי זה נהנו כ-40 חברות ישראליות, מרביתן תעשיות ביטחוניות, ולצידן חברות היי-טק, קרנות הון סיכון ומוסדות מחקר ופיתוח.
לוקהיד מרטין סייעה בנוסף להעצמת כוחות היבשה של צה"ל. מערכת מנתץ – מטול הרקטות הרב-קני (MLRS) מתוצרת לוקהיד מרטין, הנמצאת בשירות כוחות הקרקע של צה"ל, הביאה בשנות ה-80' יכולות חדשות למתן סיוע אש בשדה הקרב. זאת ועוד, לוקהיד מרטין סיפקה מכ"מים, טילים, מערכות בקרת-ירי והנחיה, מצייני לייזר, פודים ותמכה באימון, בקרת התעבורה האווירית וחיזוי מזג אוויר, אם לציין רק חלק מהפעילויות.
לחידוש הצי המתיישן של מטוסי הקרנף (הרקולס) המקוריים, החליט חיל האוויר להצטייד במטוסי C-130J סופר הרקולס חדישים. באפריל 2010 הזמינה ישראל מטוס C-130J ראשון, וכעבור כשנה מומשה האופציה לרכישת שלושה מטוסי C-130J, שזכו לשם העברי "שמשון". השמשון הראשון נחת בבסיס חיל האוויר בנבטים באפריל 2014, ומטוס שני הגיע בסוף אוגוסט אותה השנה. משרד הביטחון חתם על הסכם לרכישת מטוסי השמשון הרביעי, החמישי והשישי עבור חיל האוויר.
לוקהיד מרטין סיפקה לחיל האוויר הישראלי מטוסי קרב מהדור החמישי, בעקבות החלטת ממשלת ישראל מספטמבר 2010 לבחור ב-F-35 לייטנינג II, שנקרא בעברית "אדיר". הסכם הרכש הראשון כולל 19 מטוסי אדיר, כאשר השניים הראשונים סופקו במחצית השנייה של 2016. ראשוני מטוסי האדיר הגיעו לבסיס חיל האוויר נבטים, בדצמבר 2016, ויתרת ההזמנה תושלם ב-2020. בנובמבר 2014 החליטה ממשלת ישראל לרכוש 14 מטוסי "אדיר" נוספים עבור טייסת F-35 השנייה שתוקם ב-2019. באוקטובר 2016, ממשלת ישראל החליטה להשלים את הזמנת מטוסי ה-F-35 לחיל האוויר בעוד 17 מטוסים נוספים.
גם בתוכנית ה-F-35 מציעה לוקהיד מרטין שיתוף פעולה תעשייתי רחב עם חברות ישראליות. בתחילת נובמבר 2014 נחנך בתעשייה האווירית לישראל (תע"א) קו ייצור חדש למעטי כנפיים ל-F-35. במסגרת החוזה עם לוקהיד מרטין תייצר התע"א יותר מ-800 זוגות מעטי כנפיים במשך כ-15 שנים, בעלות כוללת של כ-2.5 מיליארד דולר. בנוסף, מתנהלים שיתופי פעולה תעשייתיים עם עוד חברות ישראליות, הכוללות בין היתר את אלביט מערכות, תדיראן, סימיגון ואחרות. השת"פ של לוקהיד מרטין עם התעשיות הישראליות צפוי להגיע ליותר מארבעה מיליארד דולר. שיתופי פעולה גדולים נוספים צפויים עם יצרנית המנוע ל-F-35 – חברת פראט אנד ויטני. על פי דיווח של משרד הבטחון, עד מחצית 2016, חתמו התעשיות הבטחוניות הישראליות על הסכמים עם חברת לוקהיד מרטין בסך 993 מיליון דולר.
הרחבת לוקהיד מרטין ישראל
Global Business Operations
Aeronautics
Missiles and Fire Control
Rotary and Mission Systems
בעקבות רכישת חברת סיקורסקי בסוף השנה שעברה וצירופה לתחום העסקי מערכות משימה ואימון, החליטה עתה לוקהיד מרטין לשנות את שם התחום העסקי הזה למערכות רוטוריות ומשימה (Rotary and Mission Systems). פעילות התחום הזה מקיפה יותר מ-1,000 תוכניות בתחומי המסוקים, הגנה משולבת בפני איומים אוויריים וטילים, לוחמת שטח ימית ולוחמה תת-ימית, מכ"מים, לוחמה אלקטרונית, פתרונות סייבר, פיקוד, בקרה, תקשורת, מחשבים ומודיעין C4ISR)), ומערכות אימון ולוגיסטיקה. בראש התחום המורחב הזה עומד סגן הנשיא הבכיר דייל בנט.
התחום העסקי למערכות רוטוריות ומשימה, שמטהו ממוקם בוושינגטון הבירה, מעסיק יותר מ-35,000 עובדים, שכ-10% מהם נמצאים מחוץ לארה"ב, במדינות שכוללות את אוסטרליה, בריטניה, מקסיקו, ניו-זילנד, פולין, קנדה ועוד.
Space
Space is a demanding environment. But with Lockheed Martin systems, space becomes a place where the future takes flight, through business partnerships that take global communication capabilities, weather forecasting, space research and national security to new levels. Provision of crucial space capabilities, such as: Space launches, commercial and government satellites, and strategic missiles - all revolve around the question "How?". And it is the "How" that makes all the difference. Lockheed Martin invests considerable resources in exploring the far reaches of the universe, so as to enable an expansion of the envelope of human knowledge, to reach ever deeper into space and towards lofty discoveries that will serve as inspiration for generations to come.
Sikorsky
לוקהיד מרטין סיכמה את רכישתה של חברת סיקורסקי, מובילה עולמית בייצור ופיתוח של מסוקים אזרחיים וצבאיים. כחלק משילובה תחת פעילותה העסקית של חטיבת מערכות רוטוריות ומשימה (Rotary & Mission Systems), סיקורסקי תהיה חברה של לוקהיד מרטין.
רכישה זו מקדמת את מחויבותה של לוקהיד מרטין לספק ללקוחותיה פתרונות מוכני-משימה במחירים נוחים וביעילות, תוך הגדלה של עסקי הליבה לעסקים המתפתחים של ייצור מסוקים ותמיכה. יכולתה של סיקורסקי למנף את קנה המידה של פעילות לוקהיד מרטין תבטיח את שמירתה של החברה כמובילה טכנולוגית העומדת בחזית פיתוח העילוי האנכי.
סיקורסקי, כחברה של לוקהיד מרטין, תשמור על מטה החברה בסטרטפורד, קונטיקט. 15,000 עובדי החברה, הפועלים מ-11 מדינות, מייצרים מסוקים הנמצאים בשימוש בכל חמשת הענפים של הכוחות המזוינים האמריקאיים, יחד עם מפעילים צבאיים ואזרחיים נוספים, ב-40 מדינות ברחבי העולם.
החטיבה הבינלאומית: לוקהיד מרטין אינטרנשיונל
חטיבת לוקהיד מרטין אינטרנשיונל (Lockheed Martin International) הוקמה ע"י חברת לוקהיד מרטין כחלק מאסטרטגיה עסקית מוכוונת לקוח, במטרה לחזק את הקשרים העסקיים הקיימים עם לקוחות ושותפים בינלאומיים בכ-70 מדינות ברחבי העולם בהן החברה פועלת, כמו גם להרחיב את פעילותה הגלובלית ולפתח שותפויות עסקיות חדשות.
צוות החטיבה הבינלאומית בניהולו של סגן הנשיא הבכיר ג'ון רוד פועל בשיתוף פעולה הדוק עם כל החטיבות העסקיות של לוקהיד מרטין על מנת לספק ללקוחותיה הגלובליים את מגוון המוצרים, הטכנולוגיות והשירותים שהחברה מציעה. הפתרונות מאפשרים מתן מענה למגוון צרכים בתחומי הביטחון הלאומי, השירותים האזרחיים והפיתוח הכלכלי - החל ממטוסי F-35, C-130J ומערכות הגנה מפני טילים, וכלה בפתרונות לאבטחת סייבר ושירותים אזרחיים. מטה החטיבה הבינלאומית לוקהיד מרטין אינטרנשיונל במטרופולין וושינגטון, די. סי., בארה"ב, ופעילותה מנוהלת באמצעות משרדיה באוטווה, ריאד, אבו דאבי, סינגפור, קנברה ומשרדיה האזוריים בתל-אביב, ניו דלהי, טוקיו וסיאול.